Novi problemi u Fukušimi

Izvor: Blic, 27.Mar.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi problemi u Fukušimi

Novim ispitivanjem u japanskoj nuklearki u kojoj je prošle godini izbila katastrofa, ustanovljeno je da je nivo radijacije deset puta veći od smrtonosnog nivoa i da unutar reaktora jedva da ima vode za rashlađivanje.

Novi podaci su obnovili bojazan za stabilnosti postrojenja Fukušima u kojem je nuklearna kastastrofa izbila pre godinu dana posle razornog zemljotresa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i cunamija.

Operater Fukušime saopštio je da današnjim endoskopskim ispitivanjem utvrđeno da je u prostoriji s reaktorom nivo radijacije 10 puta veći od smrtonosnog, što ukazuje da predstoje novi izazovi pre zatvaranja ovog nuklearnog postrojenja.

Istraživanjem je takođe ustanovljeno da je nivo vode za rashlađivanje samo 60 centimetara, što je znatno manje od 10 metara koliko je vlada procenila u decembru pri objavi da je nuklearka stabilna.

Radnici u Fukušimi su takođe prijavili nova curenje radioaktivne vode od koje je deo otekao u okean.

Povezane vesti: Japan: Radioaktivna voda neće biti izlivana u more Počelo ubacivanje azota u reaktor Fukušime
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smrtonosna radijacija u Fukušimi

Izvor: B92, 27.Mar.2012

Tokio -- Novim ispitivanjem u japanskoj nuklearki u Fukušimi, ustanovljeno je da je nivo radijacije deset puta veći od smrtonosnog nivoa...Takođe je ustanovljeno da unutar reaktora jedva da ima vode za rashlađivanje...Novi podaci su obnovili bojazan za stabilnosti postrojenja Fukušima, u kojem je...

Nastavak na B92...

Fukušima, ponovo, opasno preti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2012

TOKIO -..Novim ispitivanjem u japanskoj nuklearki u Fukušimi, u kojoj se prošle godine nakon razornog zemljotresa dogodila havarija, ustanovljeno je da je nivo radijacije deset puta veći od smrtonosnog nivoa i da unutar reaktora jedva da ima vode za rashlađivanje...Novi podaci su obnovili bojazan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Novi problemi u Fukušimi

Izvor: NaDlanu.com, 27.Mar.2012

TOKIO, 27. marta 2012. (Beta-AP) - Novim ispitivanjem u japanskoj nuklearki u kojoj je prošle godini izbila katastrofa, ustanovljeno je da je nivo radijacije deset puta veći od smrtonosnog nivoa i da unutar reaktora jedva da ima vode za rashladjivanje... TOKIO, 27. marta 2012. (Beta-AP) - Novim ispitivanjem...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.