Novi pad azijskih indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Avg.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pad azijskih indeksa

TOKIO – Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica pale, dok je vrijednost dolara prema košarici valuta dosegnula najviše razinu u dvije godine jer su nakon poruka predsjednika američkog Feda splasnula očekivanja o daljnjem smanjenju kamatnih stopa.

MSCI Asia Pacific Index pao je dodatnih 0,5 posto na novu najvišu razinu u dva mjeseca.

Nakon dvodnevne sjednice, čelnici američke središnje banke >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << odlučili su jučer smanjiti ključne kamatne stope za 0,25 postotnih bodova, u raspon od 2,00 do 2,25 posto, što je prvo smanjenje cijene novca nakon 10 godina.

To se i očekivalo, no ulagače je razočarala poruka predsjednika Feda Powella da ovaj rez nije početak dužeg ciklusa smanjenja kamata.

Powell je kazao da je Fed smanjio kamate zbog usporavanja rasta globalnog gospodarstva, trgovinskih tenzija i potrebe da se potakne inflacija koja je vrlo niska. No, istaknuo je i da ovaj rez ne znači da slijedi nastavak smanjenja kamata.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Pad cijena nafte nakon šest dana rasta

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Avg.2019

LONDON - Cijene nafte pale su u četvrtak na globalnim tržištima nakon šest dana rasta, budući da je američka središnja banka Fed suzbila očekivanja od daljnjeg smanjenja kamatnih stopa, dok istodobno rast američke proizvodnje nafte osigurava dobru ponudu...Na londonskom je tržištu cijena barela...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.