Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ispad Kirjosa: Ako vam se ne sviđa ne gledajte moje mečeve! (VIDEO)

Prije tri dana je Nik Kirjos osvojio titulu u Tokiju i konačno su počeli komentari da je sazrio, da će sa tim peharom da se uozbilji, ali...

Ništa od toga se nije dogodilo, da od toga nema ništa bilo je jasno već poslije pobjede protiv Sema Kverija u prvom kolu turnira u Šangaju kada je rekao da mu je dosadno na terenu.

Međutim, ono što je uradio danas u porazu od Miše Zvereva (6:3, 6:1) se graniči sa ludilom. Izgledalo je kao da je namjerno izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << meč zato što mu se jednostavno nije igralo. Servirao mu je iz ruke, kretao ka klupi prije nego što bi Zverev vratio lopticu, svađao se sa navijačima, sve u njegovom kontroverznom stilu.

- Igrao sam mnogo mečeva u nizu u posljednje vrijeme i osjećam se fizički i psihološki umorno. Tražim konstantnost u igri i zato sam danas izabrao lakši put i kao da se nisam ni pojavio. Nisam frustriran uopšte - pričao je Kirjos poslije meča kao da se ništa nije dogodilo.

Kako je igrao, najbolje govori i to što se sudija u stolici Ali Nili umiješao rečima “Nik, ne možeš ovako da igraš, nije profesionalno, ovo nije amaterski turnir”. Ni njegove riječi nisu napravile nikakav pomak, već su ga najterale da se dodatno iznervira.

- Možeš li da kažeš “tajm” pa da završim ovaj meč i idem kući - odbrusio je Kirjos sudiji prije jednog poena.

Kada je na semaforu u drugom setu stajalo 3:1 za Zvereva počeo je dodatno da se zabavlja tako što je u stolici između gemova sjedio duže od deset sekundi i tako dobio opomenu poslije koje je počeo raspravu i sa navijačima.

- Hoćeš da siđeš i da igraš. Sjedi tu, ćuti i gledaj meč - rekao je jednoj osobi iz publike, da bi poslije svega pokušao da objasni svoje ponašanje:

- Ne dugujem nikome ništa, to je moj izbor. Ako ti se ne sviđa, nemoj da dolaziš da gledaš, samo idi. Ukoliko si već tako dobar sa davanjem savjeta i u tenisu, zašto nisi tako dobar kao ja, zašto nisi na turu? Hoćeš da kupiš kartu? Dođi i gledaj me, znaš da sam nepredvidiv, tako da je to tvoj izbor. Ponavljam, ništa nikome ne dugujem i to neće uticati na to kako spavam noću.

Da je odigrao dobro na ovom turniru imao bi bar teorijsku šansu da se plasira na završni turnir u Londonu.

- Iskreno, to me uopšte ne zanima - jasan je Kirjos koji će sigurno dobiti novu kaznu od ATP za ovakvo ponašanje.

This player comes from outer space
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NEPREDVIDIVI KIRGIOS: Nikome ne dugujem ništa, ako vam se ne sviđa ne gledajte moje mečeve!

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2016

Australijanac namerno izgubio meč u Šangaju. Znaš da sam nepredvidiv, ako kupiš kartu to je tvoj izbor - rekao je teniser Pre tri dana je Nik Kirgios osvojio titulu u Tokiju i konačno su počeli komentari da je sazreo, da će sa tim peharom da se uozbilji, ali.. Ništa od toga...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.