Novi Sonyjev robotski pas ostvaruje emocionalnu vezu s vlasnicima

Izvor: B92, 02.Nov.2017, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sonyjev robotski pas ostvaruje emocionalnu vezu s vlasnicima

Glasine o tome da Sony razvija robotskog psa koji bi mogao da bude naslednik AIBO serije robotskih pasa kruže već mesecima, a iz japanske kompanije zvanično su potvrdili da su proizveli novi model AIBO robotskog ljubimca.

Iz Sonyja kažu kako njihov novi robotski pas može da ostvari emocionalnu vezu s ljudima, odnosno njegovim vlasnicima. AIBO robotski pas, baš kao i pravi pas, tvrde Japanci, vlasnicima pruža ljubav, naklonjen je i privržen i pokazuje radost kad se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrate s njim ili ga mazite.

Sonyjev robotski pas kao oči ima dva OLED panela koji pokazuju brojna raspoloženja, a telo psa je veoma fleksibilno i pokretljivo. Ponašanje mu je prilagodljivo jer robot uči šta njegove vlasnike čini srećnima i zadovoljnima, pa se i razvija u skladu s tim. Robotski pas može se povezati internetom i na taj način kontrolisati i druge kućne aparate.

Najveća mana AIBO psa jeste što njegova baterija može da traje samo dva sata uz punjenje od tri sata.

Robotski pas već je dostupan za narudžbine u Japanu, a naći će se u prodaji od 11. januara naredne godine. Koštaće blizu 1.700 dolara, što je skoro dvostruko manje od njegovog prethodnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.