Nove tenzije? Podignuti avioni: Amerika i Japan doneli odluku

Izvor: B92, 26.Maj.2022, 09:23

Nove tenzije? Podignuti avioni: Amerika i Japan doneli odluku

Američka vojska i japanske Samoodbambene snage, saopštile su danas da su zajednički patrolirale avionima iznad Japanskog mora kako bi pokazali snagu.

Oni su to učinili nakon što je Severna Koreja u sredu lansirala tri projektila u more koje razdvaja Japan i Korejsko poluostrvo.

"Vežba je imala za cilj da pokaže zajedničke sposobnosti za odvraćanje i suprotstavljanje regionalnih pretnji", saopštila je američka vojska.

Američki zvaničnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su insistirali na anonimnosti, rekli su za Rojters da su Japan i SAD želele da pokažu zajedničku odlučnost nakon najnovijih raketnih lansiranja Pjongjanga.

Prema zvaničicima iz Seula, jedan od tri projektila koje je ispalila Severna Koreja, delovala je kao najveća interkontinentalna balistička raketa, sa procenjenim dometom od 15.000 kilometara, što je dovoljno da dobaci do Amerike.

U patroliranju Japana i SAD, učestvovala su četiri američka F-16 aviona i četiri japanska F-15, prema japanskim Samoodbrambenim snagama.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.