Nova hala za otkup duvana u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2009, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova hala za otkup duvana u Senti

SENTA - Kompanija Japan tabako internacional (JTI) saopštila je danas da je uložila 150.000 dolara u izgradnju nove hale za otkup i skladištenje sirovog duvana u fabrici u Senti.

Kako se navodi u saopštenju, nova hala, površine 1.000 kvadratnih metara izgrađena je po svetskim standardima kvaliteta.

Kompanija JTI počela je otkup ovogodišnjeg roda duvana u Srbiji, u okviru kojeg je za sada otkupila 450 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tona duvana tipa "virdžinija".

Plan je da se otkupi još 1.350 tona duvana "virdžinija" i oko 950 tona duvana tipa "berlej". Ukupna proizvodnja duvana za JTI biće oko 2.300 tona, što je za 15 odsto manje od prošlogodišnje proizvodnje, naveli su u toj kompaniji.

Kompanija JTI otkupljuje duvan tipa "virdžinija", uz bonuse, po prosečnoj ceni od dva evra po kilogramu.

Kako se navodi u saopštenju, ta cena je niža od iznosa koji su poljoprivrednici dobijali u 2008. i 2007. godini, pošto je Ministarstvo poljoprivrede Srbije ukinulo premije za duvan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.