Nova Hearthstone reklama iz Japana

Izvor: Mondo, 20.Jun.2016, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Hearthstone reklama iz Japana

Pogledajte novu japansku reklamu koja će vas oduševiti.

Hearthstone je na jesen prošle godine lokalizovan na japanski jezik, što je prva Blizzard-ova igra sa japanskim jezikom još od izlaska prvog StarCrafta davne 1998. godine, koji je takođe imao japanski klijent. Blizzard-ove igre nikada nisu bile previše popularane u Japanu, a jedan od razloga je upravo jezička barijera, pošto japanski gejmeri preferiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da igraju igre na svom jeziku. Osim toga, tu je i generalna gejming kultura u Japanu koja “zapadnu” školu igara smatra inferiornijom u odnosu na japanske igre.

Blizzard lokalizacijom Hearthstone-a pokušava da napravi veći korak ka širem prisustvu na ovom veoma bogatom tržištu sa razvijenom tradicijom igranja video igara, i zato je cela lokalizacija ispraćena i sa veoma agresivnom marketing kampanjom.

Reklame obično nisu vest svaki dan, ali s vremena na vreme se pojave neke koje svojom osobenošću skrenu pažnju publike i o njima se priča dugo. Kvaliteti i razlozi popularnosti tih reklama mogu da budu razni, ali kada su Japanci u pitanju, uglavnom je to sveopšta šašavost i “šta se ovde dešava kog đavola” osećaj dok ih gledate. Upravo takva je i sjajna nova reklama za Hearthstone, koja osim izuzetnog tehničkog kvaliteta, ima i blesavi humor, tako tipičan prepoznatljivom japanskom preuveličavanju emocija i reakcija.

Ne zaboravite da posetite KlanRUR sajt i forum, gde ćete čitati o svim gejmerskim temama! Pratite nas na Facebooku, Twitteru i Instagramu.



Izvor: Hearthstone: ハースストーン

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.