Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisan ukida 12.500 radnih mesta

Japanski proizvođač automobila Nisan, suočen sa padom profita, saopštio je danas da ukida 12.500 radnih mesta ili oko devet odsto svoje globalne radne snage u nastojanju da smanji troškove i podstakne dobit.

Kompanija je u svom kvartalnom izveštaju navela i da smanjuje proizvodnju za deset odsto do 2022/2023.

Grupa je već počela da sprovodi ove bolne mere restrukturiranja na osam lokacija i planira da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ih nastavi na još šest mesta, ali direktor Hiroto Saikava na konferenciji za novinare u sedištu firme u Jokohami, predgrađu Tokija, nije želeo da precizira gde.

U prvom tromesečju fiskalne godine 2019/2020, april-jun, Nisanov profit je pao za skoro 95 odsto na 6,4 milijardi jena (52 miliona evra), dok je obrt pao za 12,7 odsto na 2.372,4 milijardi jena u tom periodu, u kontekstu usporavanja u SAD i Evropi.

Nisan je javio da je prodaja vozila pala za šest odsto u kvartalu april-jun u poređenju sa istim kvartalom prethodne godine.

Japanski proizvođač automobila pokušava da povrati ugled svog brenda i oživi rast posle hapšenja bivšeg predsednika Karlosa Gona u novembru zbog navodnih finansijskih malverzacija. Gon, koji kaže da nije kriv, čeka suđenje u Japanu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nisan ukida 12.500 radnih mesta da smanji troškove

Izvor: Danas, 25.Jul.2019

Japanski proizvođač automobila Nisan, suočen sa padom profita, saopštio je danas da ukida 12.500 radnih mesta ili oko devet odsto svoje globalne radne snage u nastojanju da smanji troškove i podstakne dobit. Članak Nisan ukida 12.500 radnih mesta da smanji troškove se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.