Nisam kriv, traktor se pokvario

Izvor: B92, 10.Jul.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam kriv, traktor se pokvario"

Požarevac -- Dalibor Topić, trener beogradskog Karate kluba Japan, koji je pre 4 dana izazvao nesreću, priznao da je uoči polaska na izlet popio više čaša špricera.

Međutim, na saslušanju pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Požarevcu tvrdio je da nije kriv on, već kvar na traktoru kojim je prevozio mališane.

Topić je kazao da se kaje i da mu je žao zbog tragedije. Istakao je da se menjač traktora, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u čijoj je prikolici prevozio decu, naglo blokirao, zbog čega nije mogao da prebaci iz veće u manju brzinu.

Zbog prevelike brzine na nizbrdici prikolica se otkačila od traktora, a zatim prevrnula, što je izazvalo smrt malog Alekse i povređivanje još četrnaestoro dece.

Po završetku saslušanja, Topiću je određen pritvor do 30 dana. Prebačen je u istražni zatvor u Požarevcu, gde će sačekati završetak istrage. Na teret mu se stavlja izazivanje saobraćajne nesreće, za šta je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Istražni sudija je naredio da se obavi veštačenje tehničke ispravnosti traktora i prikolice, čiji se rezultati očekuju za nekoliko dana.

Nesreća za koju se Topić tereti desila se na putu koji vodi od vodopada Buk do motela "Vrelo" u Žagubici, gde su deca od 1. jula boravila na pripremama. Prilikom povratka sa izleta Topić je odlučio da sam vozi traktor, iako je bio pod uticajem alkohola.

Advokat Ilija Radulović ističe da treba utvrditi sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća. Prema njegovim rečima, pre svega je potrebno ispitati zašto su deca uopšte prevožena traktorom.

"Zar nije bilo novca da se za decu obezbedi kombi kako bi išla na izlet i ko je uopšte dozvolio da se tako prevoze? " , kaže Radulović.

"Treba utvrditi i čiji je traktor. On će biti procesuiran, ali odgovornost treba da preuzmu i svi drugi koji su dozvolili da se tako nešto dogodi" dodao je Radulović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.