Nintendo ponovo zbunjuje igrače

Izvor: B92, 31.Avg.2013, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nintendo ponovo zbunjuje igrače

Nintendo je predstavio neobičnu konzolu koji namenjenu igranju 3D igara u dve verzije. Uprkos prihvatljivoj ceni, reakcija publike nije bila nimalo naklonjena japanskom gigantu.

Nintendo 3DS na tržištu se pojavio još tamo 2011. godine. Dugo vremena konzola je bila na komercijalnoj samrti, a onda je Nintendo snizio njenu cenu i uložio dodatne snage u produkciju igara. Danas konzola ide poprilično dobro i prodata je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u više od 35 miliona primeraka. Zbog toga je Nintendo je odlučio da objavi čak i uvećanu XL verziju.

Danas, dve godine kasnije, Nintendo u rukavu ima još jedan trik – Nintendo 2DS. Radi se o konzoli jeftinijoj od 3DS-a koja nije sklopiva i ima manji ekran (ekrane!), a može da pokreće igre namenjene za igranje na 3DS-u i DS-u kojih ima više od dve hiljade.

Konzola će se na tržištu pojaviti 12. oktobra i to u četiri boje: crnoj, beloj, crvenoj i plavoj. Cena 2DS-a u Velikoj Britaniji koštaće 109 funti (oko 130 evra). Iz Nintenda kažu da s ovim uređajem ciljaju na najmlađu populaciju, a sasvim je evidentno i da se pripremaju za Božići period i to ne samo ponudom 2DS-a, već i smanjenjem cene Wii U-a.

Reakcije igrača nisu nimalo dobre. Nikome nije jasno zašto Nintendo na tržište izlazi s još jednim handheldom koji će izazvati samo dodatni košmar (birajte između DS, DS Lite, 3DS, 3DS XL, 2DS!!) koji je uz to, ruku na srce, oku prilično neatraktivan i glomazan zbog nemogućnosti preklapanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.