Izvor: RTS, 31.Jul.2022, 08:59

Nensi Pelosi ipak ne ide na Tajvan

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izgleda da ipak neće ići na Tajvan tokom svoje azijske turneje. Peking je prethodno tražio od nje da odustane od svojih planova da poseti Tajvan, koji NR Kina smatra svojom teritorijom.
Iz kancelarije Nensi Pelosi saopšteno je da će američka zvaničnica u Aziji posetiti Singapur, Maleziju, Južnu Koreju i Japan.

"Put >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će biti fokusiran na zajedničku bezbednost, ekonomsko partnerstvo i demokratsko upravljanje u Indopacifičkom regionu", navedeno je u saopštenju.
U saopštenju se Tajvan ne spominje, a Peking je prethodno tražio od Pelosijeve da ne ide na Tajvan. Kina je u međuvremenu saopštila da izvodi vojne vežbe u Tajvanskom moreuzu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nensi Pelosi objavila destinacije turneje, na spisku NEMA TAJVANA

Izvor: Blic, 31.Jul.2022

Predsedavajuća Predstavničkog doma u američkom Kongresu Nensi Pelosi objavila je planove da će u sklopu turneje po Aziji posetiti Singapur, Maleziju, Južnu Koreju i Japan, ali nije pominjala Tajvan.

Nastavak na Blic...

CEO SVET ČEKA NJENU ODLUKU: Pelosi stigla u Singapur, Si Đinping upozorio Bajdena - rastu tenzije između dve supersile

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2022, 08:36

Predsednica Predsedavajućeg doma američkog Kongresa, Nensi Pelosi, stigla je danas u Singapur, čime je započela azijsku turneju, ali se i dalje ne zna da li će ona posetiti Tajvan...Pelosi će razgovarati sa predsednikom Singapura Halimahom Jakobom i premijerom Lijem Sejlungom, a sastaće se i sa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.