Nema potrebe za PANIKOM, Srbi na kruzeru sa koronavirusom su dobro Oglasio se srpski ambasador u Japanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2020, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema potrebe za PANIKOM, Srbi na kruzeru sa koronavirusom su dobro" Oglasio se srpski ambasador u Japanu

Ambasador Srbije u Japanu Nenad Glišić rekao je da su srpski državljani koji se nalaze na kruzeru usidrenom kod luke Jokohama dobro i da od kompanije koja je vlasnik kruzera i dalje ocekuju zvaničan spisak naših državljana.

Na kruzeru "Princes Dajmond" koji je u dvonedeljnom karantinu zbog korona virusa nalazi se 14 državljana Srbije - dva putnika i 12 clanova posade.

- Nismo spisak još dobili. Čekamo, dobili smo samo za dva putnika. Pošto su ostali članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanije, pretpostavljam da zbog toga zadržavaju informacije, ali mi insistiramo - rekao je Glišić.

On je istakao da je najvažnije da su svi dobro i da su u kontaktu sa svojim porodicama i prijateljima.

- Imaju i naše kontakte, ako treba. Dobijaju hranu i sve neophodne potrepštine. Putnici su i dalje u svojim kabinama, jer takav je režim primenjen dok su članovi osoblja podeljeni u smene i zaduženi da u hodnicima kontrolišu da putnici ne izlaze iz svojih kabina - objasnio je ambasador.

Na kruzeru je potvrđeno 20 slučajeva zaraženih korona virusom, a među njima nisu srpski državljani.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.