Nema dovoljno vodiča za turiste iz Kine, Japana, Skandinavije…

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 06:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dovoljno vodiča za turiste iz Kine, Japana, Skandinavije…

Srbija ima dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali je nedovoljno onih koji koriste kineski, japanski, skandinavske jezike, arapski, turski, čak ruski, piše Politika.

Problem je i što vodiči posao uglavnom traže u velikim gradovima dok ih je u manjim gradovima u unutrašnjosti nedovoljno.

Zbog toga Udruženje turističkih vodiča konstantno promoviše ovaj posao po celoj Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u saradnji s lokalnim zajednicama, a u nameri da zainteresuje mlade da polažu stručni ispit za turističkog vodiča.

Prema podacima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u Srbiji trenutno ima 2.217 lica s licencom turističkog vodiča i 653 turistička pratioca, a od svih njih 70 odsto govori engleski jezik.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srbiji nema dovoljno vodiča za turiste iz Kine, Japana, Skandinavije

Izvor: B92, 14.Okt.2019

Srbija ima dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali je nedovoljno onih koji koriste kineski, japanski, skandinavske jezike, arapski, turski, čak ruski..

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.