Nećete verovati, ali japanski ministar podneo je ostavku zbog neprikladne izjave

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećete verovati, ali japanski ministar podneo je ostavku zbog neprikladne izjave

U Japanu i dalje važe jaki etički kodeksi pa je tako jedna ministar podneo ostavku nakon naizgled banalnih izjava

Japanski ministar, koji je bio zadužen za obnovu oblasti uništenih posle udara cunamija i katastrofe u Fukušimi 2011. godine, podneo je danas ostavku zbog svog neprimerenog komentara da je bolje što je ta nesreća pogodila severoistok zemlje, a ne Tokio.

Masahiro Imamura je ovo izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << juče na jednoj zabavi koju su organizovali poslanici vladajuće Liberlano-demokratske partije.

- Bolje što se to desilo na severoistoku - kazao je Imamura, govoreći o šteti koju je prouzrokovao razoran zemljotres od devet stepeni Rihtera i potom cunami.

Poginulo je ili se vode kao nestali skoro 20.000 ljudi, podsetio je Rojters.

Ovi njegovi komentari usledili su nekoliko nedelja nakon još jednog incidenta na konferenciji za novinare Imamure. On je tada potcenjivački govorio o ljudima koji su iz straha napustili Fukušimu, potom se izvikao na novinara i napustio pres salu.

Zbog takvog ponašanja prekorio ga je premijer Šinzo Abe, koji je uputio izvinjenje u ime ministra.

- To je bio izuzetno neprikladan komentar - rekao je Abe novinarima posle ostavke Imamura.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.