Nećemo ponovo uvoditi vanredno stanje

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 09:51

"Nećemo ponovo uvoditi vanredno stanje"

Japan neće ponovo uvesti vanredno stanje, iako raste broj novozaraženih korona virusom, izjavio je portparol japanske vlade.

Glavni grad Tokio danas je prijavio 124 nova slučaja, što je rast u odnosu na 107 novozaraženih koji su prijavljeni prethodnog dana.

Veliki broj novozaraženih ima veze sa povećanim testiranjem među radnicima u noćnim klubovima u dva distrikta, navodi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Iako postoji rast broja novozaraženih, iz vlade poručuju da se smanjuje broj teških slučajeva i da nema potrebe da se ponovo uvodi vanredno stanje, koje je ukinuto 25. maja.

"Sprečićemo širenje infekcije, ali ćemo zadržati normalan svakodnevni život", rekla je guernerka Tokija.

Broj zaraženih kovidom 19 u Japanu manji je nego u drugim zemaljama, ali su mere prevencije širenja epidemije već dovele japansku ekonomiju u recesiju u prvom kvartalu ove godine.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Japan neće ponovo uvoditi vanredno stanje

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2020

TOKIO - Japan neće ponovo uvesti vanredno stanje, iako raste broj novozaraženih korona virusom, izjavio je portparol japanske vlade.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.