Najveća krađa kriptovaluti

Izvor: NovaEnergija.net, 29.Jan.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća krađa kriptovaluti

Jedna od japanskih najvećih digitalnih berzi “Kojnček” saopštila je da je izgubila 534 miliona dolara virtuelnog novca nakon hakerskog napada.
“Kojnček” je suspendovao sve aktivnosti ulaganja i podizanja za sve kriptovalute izuzev bitkoina, dok izvrši tačnu procenu gubitka u NEM kojnu, manje poznatoj kriptovaluti.
Ukoliko se utvrdi da je krađa zaista uspela to će biti najveća krađa kriptovaluta.
Druga tokijska berza “MtGox” srušila se >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << 2014. godine nakon što je priznala da je u krađi izgubila 400 miliona dolara.
Ukradeni novac sa “Kojnčeka” bio je čuvan u “vrućem novčaniku” – delu berze povezanom na internet. Sa druge strane, sredstva u “hladnom novčaniku” su bezbedno smeštena oflajn.
“Kojnček” je saopštio da ima digitalnu adresu gde je novac poslat i uradiće sve što može da investitorima nadoknadi gubitak.
Izvor: RTS
Foto: PrintScreen

Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.