Nadogradnja Xbox 360 diskom 250 GB

Izvor: B92, 04.Feb.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadogradnja Xbox 360 diskom 250 GB

Kompanija Microsoft će sledećeg meseca u Japanu početi da prodaje nadogradnju za svoju konzolu Xbox 360, u vidu u hard diska kapaciteta 250 GB. Disk će se naći u prodaji 11. marta po ceni od oko 170 USD.

Izvor: Mikro




Microsoft po prvi put nudi disk od 250 GB za nadogradnju konzole Xbox 360 kao potpuno nezavisnu jedinicu. Disk se van SAD mogao kupiti od kraja prošle godine, ali samo u pakovanju sa novom konzolom. Predstavnici Microsofta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavili su da sličan način prodaje diska kao nadogradnje za konzolu, nije planiran u drugim zemljama.

Novi disk više nego udvostručuje prostor za čuvanje datoteka u odnosu na prethodni model kapaciteta 120 GB koji se isporučivao sa konzolom Xbox 360 Elite. Korisnici Xboxa koriste čvrsti disk za čuvanje preuzetog softvera, TV emisija, filmova i drugog sadržaja iz mrežne prodavnice Xbox Live.

Lokalni prostor za čuvanje datoteka na konzoli Xbox postaje sve važniji u Microsoftovim pokušajima da proširi svoju mrežnu prodavnicu i ostvari dodatne prihode od prodaje zabavnog sadržaja. Tokom 2009. godine, kompanija je nastavila da privlači korisnike nudeći im svoju uslugu Xbox Live, koja je na kraju te godine imala 29 miliona korisnika, što je povećanje od 35% u odnosu na 2008. godinu.

Microsoftov rival, kompanija Sony, je nedavno takođe osvežila svoju konzolu PlayStation 3 (PS3) sa diskom od 120 GB, u nameri da proširi prodaju zabavnog sadržaja preko interneta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.