Na Zemlji izaziva PUSTOŠ, iz svemira izgleda PRELEPO

Izvor: Blic, 11.Okt.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Zemlji izaziva PUSTOŠ, iz svemira izgleda PRELEPO

Snažan tajfun Vongfong krenuo je ka Japanu donoseći sa sobom najmanje 12 povređenih osoba i snažan vetar i kišu na ostrvu Okinava na jugu zemlje.

Tajfun se kreće brzinom od 10 kilometara na čas, saopštila je Japanska hidrometeorološka agencija, preneo je AFP.

Združeni centar za upozoravanje na pojavu tajfuna snizio je kategorizaciju "Vongfonga" sa supertajfuna na tajfun i naveo da će i pored toga "Vongfong" biti veoma snažan.

Astronaut Rid >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vajsman napravio je fantastičnu fotografiju tajfuna iz svemira, i objavio je na svom Tviter profilu.

#SuperTyphoon #Vongfang – I’ve seen many from here, but none like this. pic.twitter.com/i2ZwzPsJcV

Vongfong bi trebalo da stigne u južne delove kopnenog Japana u ponedeljak, nakon što napusti Okinavu, u kojoj već pada jaka kiša zbog čega je 17.000 domaćinstava ostalo bez struje.

Početkom nedelje jak tajfun "Fanfon" pogodio je Japan i tom prilikom 11 osoba je izgubilo život ili se vodi kao nestalo, otkazano je vise stotina avio-letova i brojni železnički polasci, a veliki broj ljudi je bio evakuisan iz centralnih delova zemlje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.