NIJE BILO DILEME: Australija lako srušila Japan za plasman u drugu fazu Mundobasketa

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2023, 15:24

NIJE BILO DILEME: Australija lako srušila Japan za plasman u drugu fazu Mundobasketa

Sve rešeno u prvom delu igre.

Košarkaška reprezentacija Australije pobedila je danas Japan sa 109:89 (25:17, 32:18, 30:35, 22:19) i tako obezbedila drugo mesto u gupi "E" i plasman u drugu fazu takmičenja i sačuvala šanse da se umeša u borbu za medalje.

Australija je meč prelomila već u prvom poluvremenu, rano je stekla dvocifrenu prednost, koju Japan nijednom nije uspeo da ugrozi.

Džoš Gidi je predvodio Australiju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 26 poena, samo dva manje postigao je Ksavijer Kuks, Džoš Grin je dodao 15, Nik Kej 13, a Peti Mils 11. Doskorašnji član Partizana Dante Eksum upisao je pet poena.

Džošua Hokinson sa 33 i Juta Vatanabe sa 24 poena bili su najefikasniji u Japanu, Juki Togaši je dodao 13.

Australija će kao drugoplasirana iz F grupe igrati u drugoj fazi takmičenja u kojoj će pokušati da obezbedi plasman u četvrtfinale.

Japan će kao trećeplasirani u grupi igrati za plasman od 17. do 32. mesta gde je ulog direktan plasman na Olimpijske igre 2024. godine, pošto će najbolje plasirana selekcija iz Azije overiti vizu za Pariz.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.