Muzičko putovanje kroz Japan

Izvor: B92, 27.Jun.2011, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzičko putovanje kroz Japan

Istaknute japanske umetnice, flautistkinja Saćiko Kitagava i pijanistkinja Motoko Koizumi, održaće 28. juna uveče u Centru lepih umetnosti Gvarnerius u Beogradu koncert pod nazivom Muzičko putovanje kroz Japan.

Na koncertu koji je zamišljen kao muzičko putovanje koje će publiku provesti kroz sve japanske regije, od Hokaida do Okinave, gošće Beograda predstaviće najznačajnije japanske autore 20. veka kao i stare japanske narodne pesme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje će biti premijerno izvedene u Beogradu.

Na programu koncerta su savremeni japanski autori Akira Tanba, Atsutada Otaka, Kazuo Fukušima, Masaru Kavasaki i japanske narodne pesme.

Ulaz na koncert u Gvarnerius je besplatan, a japanske umetnice Kitagava i Koizumi u okviru svog gostovanja u Srbiji održaće i besplatan koncert 2. jula u Požarevcu, u Svečanoj sali Skupštine grada.

Pijanistkinja Koizumi je gostovala u Gvarneriusu prošle godine sa poznatim japanskim tenorom Takašijem Nakamurom.

Prema oceni Gvarneriusa, koncert na kome je predstavila muziku japanskih autora izazvao je veliko interesovanje i pokazao izuzetnu želju domaće publike da se upozna sa bogatim muzičkim opusom ove daleke zemlje.

Flautistkinja Kitagava, od 1992. godine profesor flaute na tokijskom univerzitetu Seitoku Gakuen, održala je veliki broj solističkih resitala i kamernih koncerata, a kao solista je nastupala i sa Tokijskim simfonijskim orkestrom.

Pijanistkinja Koizumi više od 30 godina je bila angažovana kao predavač na japanskom Tokoha koledžu. Često se odaziva pozivima za učešće u dobrotvornim akcijama i sa svojim kolegama održava resitale u bolnicama i domovima za nezbrinutu decu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muzičko putovanje kroz Japan

Izvor: S media, 27.Jun.2011

Japanske umetnice održaće sutra uveče besplatan koncert U Gvarneriusu pod nazivom Muzičko putovanje kroz Japan. ..Istaknute japanske umetnice, flautistkinja Saćiko Kitagava i pijanistkinja Motoko Koizumi, održaće sutra uveče u Centru lepih umetnosti Gvarnerius koncert pod nazivom Muzičko putovanje...

Nastavak na S media...

Muzičko putovanje kroz Japan u Gvarneriusu

Izvor: Mondo, 27.Jun.2011

Istaknute umetnice, flautistkinja Saćiko Kitagava i pijanistkinja Motoko Koizumi, nastupiće u utorak u Centru lepih umetnosti Gvarnerius.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.