Muška štafeta - uzdanica srpskog plivanja (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021, 11:12

Muška štafeta - uzdanica srpskog plivanja (AUDIO)

Srbija gotovo na svakoj Olimpijadi računa na plivače i plivačice koji nas predstavljaju na najvažnijoj sportskoj smotri. I ovoga puta, u Tokiju, neće izostati plivački olimpijski tim Srbije.

Pred olimpijski turnir za RTV je govorio je selektor Igor Beretić.

Naš plivački olimpijski tip broji sedmoro takmičara, petoro u individualnim discilinama i još dvoje plivača koji će formirati štafetu 4x100 kraul.

Svakako, najviše nade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << polažemo u najiskusnije, poput Velimira Stjepanovića i Čabe Silađija.

"Možemo biti izuzetno zadovoljni što smo sa pet takmičara uspeli da dođemo do A olimpijskih normi u individualnim trkama, znači Anja Crevar, Čaba Silađi, Vuk Čelić, Velimir Stjepanović i Andrej Barna. Kao i dva momka, Nikola Aćin i Uroš Nikolić, u okviru sastava štafeta 4x100 kraul", rekao je selekor Beretić.

Neskromno je sada govoriti o očekivanjima, dodao je, radilo se na najboljoj formi naših sportista i svi će se truditi da postignu najbolje rezultate, odnosno lične i državne rekorde a koji će to plasman doneti, to ostaje da se vidi.

"Svetski nivo i rezultati plivanja su sve bolji pa ako mislimo da ispratimo trendove i uhvatimo se u koštac sa svetskim silama na još većem nivou, moramo neke stvari, od ulaganja do infrastrukture, podići na viši nivo kako bi mogli da pariramo" naglasio je selektor plivačke reprezentacije.

Sjajno izdanje štafete 4x100 u kraulu u finalu EP u plivanju, govore da je tu budućnost srpskog plivanja.

Naša štafeta 4x100 kraul će ići ovim redosledom: Velimir Stjepanović prvi, Uroš Nikolić drugi, Andrej Barna treći i Nikola Aćin četvrti. Momci su rasterećeni, dobri i puni samopouzdanja posle EP.

Već u subotu će u bazen naši takmičari, Anja Crevar od 13.30 časova na 400m mešovito a 25 minuta potom nastupa Čaba Silađi na 100 prsno.

Muška štafeta će se oprobati u nedelju, u 14 časova i deset minuta.
Pogledaj vesti o: Japan,   Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.