Morgulov: Revizija američko-japanskog sporazuma utiče i na potpisivanje mirovnog sporazuma

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morgulov: Revizija američko-japanskog sporazuma utiče i na potpisivanje mirovnog sporazuma

Moguća revizija američko-japanskog sporazuma o bezbednosti može uticati na proces potpisivanja mirovnog sporazuma između Rusije i Japana, ali prvo treba videti da li će sporazum biti revidiran, pa tek onda davati ocene, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Igor Morgulov.
Odgovarajući na pitanje novinara da li se tokom rusko-japanskih pregovora diskutovalo o nameri SAD da revidira sporazum o bezbednosti sa Japanom, Morgulov je rekao da je to bilateralno američko-japansko pitanje, ali da je važno za rusko-japanske odnose. „To nesumnjivo utiče i na potpisivanje mirovnog sporazuma, ali prvo treba da sačekamo ponovno razmatranje američko-japanskog vojnog sporazuma, a onda ćemo ga ocenjivati“, zaključio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.