Morbideli napušta Jamahu

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 13:30

Morbideli napušta Jamahu

Vozač Jamahe Italijan Franko Morbideli napustiće ovu ekipu na kraju sezone, saopštio je japanski tim, koji se takmiči u Moto GP šampionatu.

Morbideli je član Jamahe od 2021. godine, pošto je od 2019. vozio za Petronas Jamahu.

Italijanski vozač je sa Jamahom ostvario šest plasmana na pobednički podijum u Moto GP-ju, a imao je tri pobede.

Morbideli (28) je za Jamahu vozio na 74 trka, a trenutno se nalazi na 13. mestu u generalnom plasmanu vozača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 57 bodova.

"Želim da se zahvalim Franku na njegovom napornom radu i posvećenosti od kada je u našem timu. Zajedničko partnerstvo je dovelo do sjajnih rezultata, a Morbideli je 2020. godine bio drugi u generalnom plasmanu i postao je vicešampion. Razgovarali smo o mogućnostima da nastavimo naše partnerstvo, ali smo odlučili da je vreme za promenu", rekao je generalni direktor Jamahe Lin Džervis.

Naredna trka u Moto GP šampionatu biće održana 6. avgusta za Veliku nagradu Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jamaha odmah pronašla zamenu za Morbidelija

Izvor: B92, 02.Avg.2023

Španski motociklista Aleks Rins voziće od naredne sezone za ekipu Jamahe, saopštio je japanski tim...Rins će u Jamahi zameniti Italijana Franka Morbidelija, koji na kraju sezone napušta ekipu...Rins je od 2017. godine vozio za ekipu Suzukija sa kojim je ostvario 17 pobedničkih podijuma (pet pobeda),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.