Moguć početak globalnog valutnog rata

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć početak globalnog valutnog rata

17.01.2016. -

U bliskoj budućnosti mogao bi da se razbukti „globalni valutni rat“, a jačanje jena i evra moglo bi da isprovocira politiku novčano-kreditnog stimulisanja u Japanu i Evropi, piše „Blumberg“.

Ove nedelje jen je rekordno ojačao prema dolaru — već treći put tokom ovog meseca, a evro je porastao u poređenju s većinom (11 od 16) osnovnih valuta, piše u članku.

Američka ekonomija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ne može u potpunosti da izbegne uticaj usporavanja kineske ekonomije i neravnomerno obnavljanje ekonomija drugih zemalja, a to pogađa dolar.

Moguće je obnavljanje politike novčano-kreditnog stimulisanja, ako jen ojača do 115 za dolar, a evro do 1,15 za dolar, piše u članku.

„Valutni rat i dalje je živ. Ako dolar nastavi da slabi, Evropska centralna banka i Centralna banka Japana će se vratiti u igru“, prenosi „Blumberg“ reči Lija Feridža, šefa odeljenja za makroekonomsku strategiju u „Stejt strit global markets“.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

„Rat“ na pomolu, evro i jen prijete

Izvor: Capital.ba, 17.Jan.2016

NJUJORK, U bliskoj budućnosti mogao bi da se razbukti “globalni valutni rat“, a jačanje jena i evra prijeti da isprovocira novčano-kreditno stimulisanje u Japanu i Evropi. Ove nedjelje jen je rekordno ojačao prema dolaru – već treći put tokom ovog mjeseca, a evro je porastao u poređenju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.