Mobilni telefoni postali dominantni u pretragama preko Gugla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilni telefoni postali dominantni u pretragama preko Gugla

Korisnici Gugla po prvi put pretrage vrše više preko pametnih telefona i tableta nego sa laptopova i kućnih kompjutera, saopštio je Gugl, koji je pratio internet saobraćaj u deset zemalja uključujući SAD i Japan.

Konsultantska kompanija Dilojt je u međuvremenu saopštila da je 2015. godina u kojoj se gubljenje granica između vesti, preuzetog sadržaja i zabave definitivno odražava na podatke o korišćenju različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medija.

Prema studiji ove kompanije, uprkos popularnosti televizijskih vesti samo 10 odsto korisnika u Velikoj Britaniji navodi televizijski aparat kao najvažnii kućni aparat, u poređenju sa 18 odsto prošle godine.

Desktop i laptop kompjuteri ostaju najvažniji aparati za 45 odsto ispitanika, što je porast u odnosu na 43 odsto prošle godine.

Ipak sedamdeset pet odsto ispitanika starijih od 55 godina kaže da je televizija njihovo najvažnije sredstvo za praćenje vesti.

Sa tim se slaže 66 odsto ispitanika između 45 i 54 godina, 56 odsto isptanika između 35 i 44 godine, 53 odsto ispitanika od 25 do 34 godine, dok je televizija najomiljeniji aparat za praćenje vesti za 47 odsto ispitanika između 16 i 24 godine, navodi Evropska asocijacija novinskih agencija (EANA).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.