Milioni dolara za borbu protiv Islamske države

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioni dolara za borbu protiv Islamske države

Japan će odvojiti 15 miliona dolara pomoći za borbu protiv terorizma na Bliskom istoku i u Africi, prenosi tamošnja štampa.

Ova zemlja se još uvek oporavlja od ubistva svoja dva državljanina u Siriji. "Ovim gestom, vlasti u Tokiju žele da pokažu da neće popustiti pred terorizmom", piše list Sankei šimbun i dodaje da će novčana pomoć zvanično biti saopštena na konferenciji protiv terorizma u sredu u Vašingtonu

Pomoć će biti dodeljena putem međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << organizacija koje su aktivne na područjima pogođenim terorizmom, kao i zemljama koje se graniče sa Sirijom i Irakom, čiji su veliki delovi teritorije u rukama Islamske države. Japanske vlasti su 17. januara najavile pomoć od 200 miliona dolara zemljama koje su pogođene ofanzivom Islamske države.

Premijer Šinzo Abe je tada bio kritikovan jer je najavio finansijsku pomoć u trenutku kada su džihadisti tražili otkupninu u istom iznosu za oslobađanje dvojice japanska talaca. Kasnije su islamisti promenili taktitku i tražili oslobađanje iračke džihadistkinje iz Jordana.

Islamska država je u januaru saopštila da je ubila japanskog taoca Harunu Jukavu, a nedelju dana kasnije drugog taoca Kendžija Gotu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.