Milija Belić u Japanu

Izvor: SEEcult.org, 14.Sep.2014, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milija Belić u Japanu

Multimedijalni umetnik Milija Belić iz Srbije učestvuje na međunarodnoj izložbi savremene konstruktivne umetnosti “Art Geo Construit” u japanskom gradu Sendai.

U Galeriji Senken, koja tradicionalno organizuje tu manifestaciju svakog septembra, Belić je zastupljen skulpturom “Mirijada” koja će, po završetku izložbe, postati deo stalne postavke Muzeja Satoru Sato u gradu Tome.

Muzej Satoru Sato >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << predstavlja kolekciju dela najznačajnijih svetskih umetnika u domenu savremene konstruktivne umetnosti i jedinstven je po svom žanru u Japanu.

Belić je proteklog leta učestvovao i na novom gostovanju pariskog Salona Réalités Nouvelles, specijalizovanog za apstraktnu savremenu umetnost, u u francuskom mestu Šodez Eg.

Prethodno predstavljanje Salona Réalités Nouvelles bilo je u Beogradu, u Paviljonu “Cvijeta Zuzorić” u maju 2013. godine, a sledeće će biti u Pekingu u novembru ove godine, gde je Belić, kako je saopstio, takođe pozvan da učestvuje sa dve skulpture.

Belić će na jesen izlagati u Parizu i u okviru redovnog Salona Réalités Nouvelles.

(SEEcult.rg)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.