Microsoft otvara gejming diviziju u Japanu

Izvor: B92, 07.Jul.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft otvara gejming diviziju u Japanu

Microsoft jako dobro posluje u svetu sa svojom Xbox konzolom i Kinect kontrolorom, ali Japan je tržište na kome nije zadovoljan rezultatima.

Kako bi se uspešnije izborio sa konkurencijom u vidu Nintendo i Sony konzola, Microsoft je odlučio da osnuje novu diviziju pri svom japanskom ogranku.

Generalni menadžer novoformirane dizivije, Takaši Sensui, rekao je da Kinect nije dopreo do japanskog tržišta u meri u kojoj su oni to očekivali, i da će se novim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naslovima približiti japanskoj gejmerskoj publici, a portal Digital Trend prenosi da će mnogi od tih eksluzivnih igara biti dostupne samo u Japanu.

Od svog lansiranja, 2005. godine, Xbox je u Japanu prodat u milion i po primeraka, a za poslednjih 500 hiljada bilo je potrebno iše od dve godine. Prema podacima sa Wikipedije, u svetu je prodato više od 50 miliona ovih konzola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.