Mezoterapija - novi eliksir mladosti?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mezoterapija - novi eliksir mladosti?

NOVI SAD -

Potraga za eliksirom mladosti stara je koliko i ljudski rod. Čak i u davna vremena žene su primenjivale razne metode da bi izgledale mlađe i lepše.

U Japanu se verovalo da udaranje čarobnom metlom za posledicu ima čaroban rezultat: mladalački izgled.

Umesto "udaranja čarobnom metlom", savremena medicina nudi niz efikasnih načina da osvežite lice i telo i izgledate mlađe, jedan od njih je i mezoterapija.

Mezoterapija je estetska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << metoda koja podrazumeva aplikovanje malih količina posebno odabranih koktela u središnji deo kože, pomoću posebnih igala i posebnim tehnikama uboda.

Ovu vrstu terapije mogu da rade samo posebno obučeni i sertifikovani zdravstveni radnici, prevashodno lekari, a supstance koje se koriste u mezoterapiji su prirodne.

"U zavisnosti od stanja kože i efekta koji želimo da postignemo pravimo različite mezoterapijske koktele", kaže za Radio-televiziju Vojvodine doktorica Marijana Basta Nikolić.

Efekti terapije su hidratacija kože i "peglanje" plitkih bora, a koža dobija sjaj i ishranjena je na način na koji malo kojom kremom možemo da postignemo, zategnuta je i blistava.

Preporuka doktorice Basta Nikolić je da se uradi serija od tri tretmana u razmaku od 15 do 30 dana, a zatim se rade tretmani obnavljanja odnosno održavanja na šest ili osam meseci.

Ova metoda, prema rečima doktorice, daje izvanredne rezultate, ali je ne treba primenjivati u trudnoći i tokom dojenja, zatim u nekim akutnim inflamatornim stanjima, ne sme se raditi kod pacijenata obolelih od malignih bolesti, dijabetesa, autoimunih oboljenja i teških poremećaja štitaste žlezde, ukoliko postoje poremećaji koagulacije i poremećaji krvarenja.

"Metoda je potpuno bezbedna i gotovo potpuno bezbedna", kaže doktorica Basta Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.