Mark Markes je nezaustavljiv – Špancu peta MotoGP titula!

Izvor: B92, 21.Okt.2018, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mark Markes je nezaustavljiv – Špancu peta MotoGP titula!

Vozač Honde Mark Markes osvojio je trku u Japanu i njom sebi obezbedio sebi sedmu titulu u karijeri.

Markes je počeo trku na šestom mestu, ali je uspeo da dođe do čela tri kruga pre kraja kada je prestigao Andreu Dovocioza.

Dovi je uspeo i da se sruši na svom Dukatiju i time praktično poklonio titulu španskom vozaču.

Špancu je ovo bila treća pobeda u nizu, a prva koju je ostvario a da nije trku započeo sa neke od pet startnih pozicija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Osećam se veoma dobro. Naporno sam radio celog vikenda, baš sam se trudio. Žao mi je Dovocioza, zaslužio je da bude sa mnom na podijumu", rekao je Makes.

Markes je titulu obezbedio sa nedostižna 102 boda osvojena i ukupno osam pobeda ove sezone i postao je šampion tri trke pre kraja.

On je uspeo da pribeleži sedmu titulu u karijeri, a petu u elitnom Moto GP takmičenju, nakon što je prethodno ostvarivao pobede u klasi do 125 kubika i Moto2 kategoriji.

Budućnost je svetla za ovog 25-godišnjaka – ispred njega su sada samo Valentino Rosi sa sedam osvojenih MotoGP šampionata i Đakomo Agostini sa osam i daleko je od nemogućeh da prestigne i njih.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.