Mali sa Tadašijem Nagajiem o saradnji Srbije i Japana

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2016, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sa Tadašijem Nagajiem o saradnji Srbije i Japana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas u Skupštini grada sa počasnim građaninom Beograda Tadašijem Nagajiem o daljoj saradnji Beograda i Tokija.

"Veliko hvala gospodinu Nagajiu za sve što je uradio, veliki broj bolnica, škola, veliki broj autobusa koji i dan danas voze građane Beograda su upravo tu njegovom zaslugom, i ovo je način da kažemo hvala i dobrodošli u Beograd" istakao je Mali.

Kako navodi, od velikih projekata u ovom trenutku, pregovara >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se sa jednom japanskom kompanijom u vezi sa dugoročnim kreditima za fabriku za prečišćavanje otpadnih voda kako one ne bi više, ističe Mali, "završavale " u Savi i Dunavu.

"Očekujemo pomoć za to od japanskog naroda, ukoliko ona dođe, hvala vam unapred na tome", kaže Mali.

Bivši amabasador Japana u Srbiji Tadaši Nagaji zahvalio se Malom na lepim rečima, dodavši da je ovoga puta tu u ulozi vodiča udruženju "Japan - Srbija" kako bi i članovi udruženja bolje upoznali Beograd.

Udruženje "Japan-Srbija", naveo je Nagaji, planira da unapredi odnose Srbije i Japana u ekonomskom, kulturnom ali isvakom drugom smislu, te ih je zbog toga i poveo u posetu Srbiji.

Tadaši Nagaji je bivši ambasador Japana u Beogradu, koji se tokom svog službovanja posvetio pružanju materijalne pomoći i donacija Beogradu i Srbiji.

Tokom njegovog mandata, Vlada Japana je Srbiji pomogla sa oko 200 miliona evra materijalne pomoći, uključujući i otpis duga od 84 miliona evra.

U Beogradu su donacije bile upućene GSP-u i bolnicama, zatim hidroelektrani u Bajinoj bašti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siniša Mali i "naš Japanac" o saradnji sa Tokijom

Izvor: Mondo, 07.Okt.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa bivšim ambasadorom Japana u Srbiji i počasnim građaninom Beograda Tadašijem Nagajiem o mogućnostima dalje saradnje glavnih gradova dve zemlje...Foto: Beoinfo/MO..Kako je saopštio Beoinfo, Mali je tokom razgovora sa članovima Asocijacije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.