London postao svjetski centar šopinga

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 17.Feb.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London postao svjetski centar šopinga

London je pretekao Tokio, Njujork i Pariz i ponio titulu grada sa najvećim prihodima od maloprodaje u 2010. godini, pokazala je danas najnovija studija 22 velike svietske šoping destinacije, koju je sproveo britanski Centar za istraživanje maloprodaje. U studiji, čiju je izradu poručio sajt za poređenje cijena "Kelku", navodi se da je London tokom prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << godine ostvario maloprodaju od 64,2 milijarde funti (103 milijarde dolara), što ne uključuje prodaju hrane, prenio je Rojters.

- Čini se da je ključ uspjeha Londona u kvalitetu i kvantitetu prodavnica u britanskoj prestonici, u kombinaciji sa ogromnim brojem turista koji posjećuju taj grad, izjavio je direktor marketinga sajta "Kelku" Kris Simpson.

U Londonu se nalazi ukupno 26.000 radnji u kojima se nudi 138 od 250 vodećih svjetskih maloprodajnih brendova, prema prosjeku od 90 brendova u ostalim gradovima obuhvaćenim istraživanjem.Glavni grad Britanije godišnje posjećuje 14,1 milion stranih turista, što je oko četiri miliona više od njegovog najbližeg rivala.

Drugi na listi gradova sa najvećim primanjima od maloprodaje, ne računajući hranu, lani je bio Tokio sa prihodima od 61,4 milijarde funti, a slijede NJujork sa 47 milijardi funti i Pariz sa 46,6 milijardi funti.
 
Izvor:Vesti online
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

London najpopularniji grad za shopping u 2010.

Izvor: Capital.ba, 17.Feb.2011

LONDON, Ispred Tokija, Njujorka i Pariza, London je bio prvi grad po vrijednosti kupljene robe u 2010. godini, pokazala je studija koju je britanski Centar za kupovinu na malo proveo u 22 velika svjetska grada. Studija, koju je naručila internetska stranica Kelkoo za kupovinu putem interneta, otkriva...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.