Lokal u kojem uče da predu pamuk

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokal u kojem uče da predu pamuk

Nasuprot imenu koje nosi, "Tokyo Cotton Village", ovaj bar nema apsolutno ništa sa selom, niti uzgojem pamuka. Naime, riječ je o baru koji je smješten u srcu tokijske četvrti Setagaja Vard.

Riječ je o jedinstvenom lokalu koji omogućava svojim posjetiocima da naučne da predu pamuk, što se smatra izuzetno relaksirajućom aktivnosti.

Svi koji naruče piće dobijaju kolut za predenje zajedno sa pamukom, i to posebnom vrstom pamuka, koja se gaji samo u Japanu. Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << inovativni koncept koji nudi ovaj bar pokazao se kao veliki hit među Japancima, od kojih neki dolaze i svaki dan u ovaj bar.

"Prvo mi je trebalo malo vremena da naučim kako se ovo radi. Ali, kada sam naučila, potpuno me obuzelo. Dok predem pamuk, potpuno se opustim, zaboravim na sve probleme koje sam taj dan imala na poslu", kaže Jošiko Jimura (32), koja bar dva puta sedmično posjećuje ovaj bar.

"Mislim da je vrijeme koje provedem ovdje izuzetno dragocjeno i zato se uvijek vraćam ovamo", kaže ona.

Ono što je interesantno jeste da i muškarci, jednako kao žene, uživaju u ovoj aktivnosti. Jedan od njih je i Jošio Suzuki (45), koji je oduševljen onim što je naučio:

"Zaista je predivno vidjeti da pamuk pretvarate u duge niti", kaže Suzuki.

Vlasnik bara Takja Tomizava kaže da ima dosta iskustva u svemu ovome, jer se i sam posljednjih sedam godina bavi uzgojem pamuka. Ovaj 46-godišnjak je prvo radio u jednoj marketinškoj agenciji, ali je 2007. godine sasvim slučajno ušao u japansku industriju pamuka. Naime, tada je saznao da je proizvodnja pamuka u krizi zbog ogromnog uvoza jeftine garderobe iz inostranstva.

On je odlučio da sa prijateljima počne da uzgaja pamuk. Ubrzo su shvatili da ih ručno predenje pamuka opušta, ali da istovremeno ožedne i ogladne. Tako je došao na ideju o otvaranju bara za predenje pamuka. On i danas uzgaja pamuk, koji donosi u bar za svoje mušterije. Na kraju su svi srećni i zadovoljni.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lokal u kojem uče da predu pamuk

Izvor: Cafe.ba, 11.Jan.2015

Nasuprot imenu koje nosi, "Tokyo Cotton Village", ovaj bar nema apsolutno ništa sa selom, niti uzgojem pamuka. Naime, riječ je o baru koji je smješten u srcu tokijske četvrti Setagaja Vard...Riječ je o jedinstvenom lokalu koji omogućava svojim posjetiocima da naučne da predu pamuk, što se smatra...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.