Lepa australijska plivačica senzacija je u Tokiju FOTO

Izvor: B92, 01.Avg.2021, 11:33

Lepa australijska plivačica senzacija je u Tokiju FOTO

Australijanka Ema Mekion (27) je apsolutna zvezda svetskog plivanja, a na Olimpijskim igrama je i četiri puta obarala rekorde.

Ova plivačica osvojila je i sedmu medalju na Igrama u Tokiju i time postala tek druga žena u istoriji Olimpijskih igara sa sedam medalja na jednim Igrama, pošto je to uspela samo tadašnja sovjetska gimnastičarka Marija Gorohovskaja davne 1952. godine, pre 70 godina.

Tako je Australijanka stigla do medalje u svakoj disciplini u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nastupila. Olimpijski rekord na 50 metara slobodno je rušila tri puta (u kvalifikacijama, polufinalu i finalu), a olimpijski rekord je postavila i u disciplini 4x100 mešovito sa svojim koleginicama.

Rekorder po broju medalja na jednim Olimpijskim igrama ostao je Majkl Felps sa osam zlatnih medalja u Pekingu 2008. godine.

Rođena je u plivačkoj porodici - i otac i brat su poznati plivači.

Prošle godine, posle napornih treninga i pripreme za Olimpijadu u Tokiju, bila je razočarana kada je sve pomereno za godinu dana. "Bio je to za mene šok jer sam bila jako fokusirana i sve što sam imala dala sam za trening. Bilo mi je teško jer nisam mogla samo da se 'prebacim' u jednom danu, još sam želela da treniram. Bilo mi je teško da se prilagodim i samo kažem 'OK, sad ćemo da odmaramo'. Bilo mi je potrebno nekoliko nedelja da se 'spustim'", rekla je Ema prošle godine.

Ema je bila u emotivnoj vezi sa autralijskim igračem kriketa, ali su se razišli 2019. godine.

Jedino što voli kao plivanje, kako sama kaže, jeste njen pas Džeks, koji voli da pliva i kojeg često vodi i na treninge i u šetnje pored okeana, te plivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.