Lavrov: Pozivamo svetske sile da ne nameću afričkim zemljama svoje recepte

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Pozivamo svetske sile da ne nameću afričkim zemljama svoje recepte

Rusija poziva svetske sile da ne nameću afričkim zemljama svoje „recepte“, između ostalog i kada je reč o rešavanju unutrašnjih konflikata, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Lavrov je, govoreći na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja G20 u Japanu, rekao da bi ceo svet trebalo da se pridržava principa „afrički problem / afričko rešenje“. „Rusija će podržavati Afrički savez i subregionalne organizacije na kontinentu, sa ciljem da se svi problemi reše na način na koji žele te afričke zemlje“, naglasio je ministar. Na susretu ministara država G20 bilo je reči i o ulozi Afrike u savremenom svetu, o ogromnom ekonomskom potencijalu kontinenta, kao i o rešavanju konflikata koji koče Afriku da napreduje.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Vojna saradnja Tokija i Vašingtona i dalje ostaje problem u davanju novog kvaliteta rusko-japanskim odnosima

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2019

Moskva je predala Tokiju listu problema u vezi sa zabrinutošću svoje nacionalne bezbednoste zbog vojno-političkog saveza Japana i Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Naše japanske kolege obećale su da će odgovoriti na ove probleme. Čekat...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.