Kralj Kazu ne razmišlja o abdiciranju – u 52. godini ruši rekorde

Izvor: RTS, 11.Jan.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kralj Kazu" ne razmišlja o abdiciranju – u 52. godini ruši rekorde

Japanski veteran Kazujoši Mijura i u 52. godini igraće profesionalno fudbal, pošto je produžio ugovor sa tamošnjim drugoligašem Jokohamom.
Mijura, najstariji fudbaler i strelac u profesionalnom fudbalu svih vremena, do kraja godine igraće u Drugoj Džej ligi za Jokohamu.

"Igraću do kraja 2019, hvala svima na podršci. Neću bespotrebno da trošim nijedan minut ili sekund, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << treniraću svakog dana najjače što mogu", rekao je Mijura.
On je pre čak 18 godina prestao da igra za reprezentaciju Japana, nakon 55 golova na 89 utakmica.
Bivši najbolji azijski fudbaler (1993) karijeru je počeo u brazilskim klubovima Santosu, Palmeirasu, Koritibi, a potom je igrao za Kavasaki, Đenovu, zagrebački Dinamo, Kjoto, Kobe, Sidnej, a u Jokohami je od 2005. godine.
Pogledaj vesti o: Japan,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kralj Kazu se ne povlači! Ima tek 51, a parafirao novi ugovor

Izvor: MozzartSport.com, 11.Jan.2019

"Ovaj čovek je neuništiv!", čuvena replika iz još čuvenijeg filma "Ko to tamo peva" savršeno je prigodna za vest da je Kazujoši Mijura produžio ugovor sa Jokohamom na još jednu sezonu. Naravno, u pitanju je 51-godišnja ikona japanskog i svetskog fudbala, najstariji fudbaler svih vremena, čovek...

Nastavak na MozzartSport.com...

Čovek je fenomen, Mijura nastavlja karijeru!

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2019

Kazujoši Mijura odlučio o nastavku karijere...Kada će biti kraj za Kazujošija Mijuru?..Igra i dan danas, iako je svoju karijeru počeo 1986. godine, a danas je produžio ugovor sa Jokohamom....."Želim da se suočim sa fudbalom, da idem na svaki trening uz maksimalnu snagu", rekao je on na potpisivanju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.