Košarkaši Francuske šokirali Amerikance

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2021, 16:57

Košarkaši Francuske šokirali Amerikance

Muška košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je Sjedinjene Amreičke Države 83:76 u prvom kolu Olimpijskih igra u Tokiju.

Francuzi su odigrali odličan meč protiv akteulnog olimpijskog šampiona, a do trijumfa ih je predvodio Evan Furnnije sa 28 poena, Rudi Gober je dodao 14, a Nando De Kolo jedan manje. U timu SAD najbolju rolu imao je Džrru Holidej sa 18 poena. Francuzi sledeći meč u grupi igraju protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Češka, dok se SAD sastaje sa Iranom.

"Pobedili smo SAD, ali mogli bismo da izgubimo naredne dve i odemo kući"

Košarkaški Francuske savladali su SAD na startu takmičenja u Tokiju, a jedan od glavnih protagonista bio je Evan Furnije.

"Ovde imam drugačiju ulogu u odnosu na NBA, tim želi da ja postižem poene. Moram da budem agresivniji. U Bostonu igram sa Tejtumom i Braunom pa imam drugačiju ulogu. Mi koji igramo u Americi moramo da pokažemo ostalima kako da igraju protiv ovih momaka. Moramo da im pokažemo da se nećemo povući. Bolji su kao individualci, ali ih možemo savladati kao tim", izjavio je Furnije.

Francuzi su slavili protiv selekcije SAD u četvrtfinalu Svetskog Prvenstva u Kini, ali, za razliku od tada, nije bilo velike proslave.

"Razlika je u tome što je ovo samo grupna faza. Dobili smo jednu, ali bismo mogli da izgubimo naredne dve utakmice i odemo kući", objasnio je Furnije.

Francuska u narednom kolu igra protiv Češke, dok SAD igraju protiv Irana.

Podsetimo, plasman u četvrtfinale osiguraće po dve najbolje selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Popovič: Iznenađenje?! Ne razumem tu reč

Selektor košarkaša SAD Greg Popovič začudio se što je poraz od Francuske opisan kao iznenađenje.

Amerikanci su pretrpeli prvi poraz na OI posle 17 godina, ali bez obzira na to Popovič ne smatra da je to velika stvar.

"Ljudi ne bi trebalo da budu iznenađeni da Francuska, Australija, Španija, Litvanija, nije važno ko, jer se jaz smanjuje svake godine. Ne razumem reč 'iznenađenje'. Sve je više vrhunskih igrača po celom svetu. Morate da date poštovanje francuskom timu jer je igrao sjajno, bili su bolji od nas. Jednostavno", počeo je Popovič.

Poraz od Francuske nije iznenađenje, isto kao što nije bio ni onaj na Svetskom kupu pre dve godine kada je takođe "Ludi Srbin" bio na klupi, smatra Popovič.

Pohvalio je Džrua Holideja, NBA šampiona sa Milvokijem, koji je stigao na meč samo dan pre početka i to posle leta od 13 sati. I bio najefikasniji u svom timu sa 18 poena.

"Nisam doktor ili psiholog da objasnim to. Uradio je šta je uradio. To je samo dokaz njegovog karaktera. Bio je odličan, držao nas je u igri i pokazao je ko je. Morate da mu izrazite poštovanje", zaključio je Popovič.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.