Kooooliki televizor!

Izvor: Mondo, 18.Jun.2013, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kooooliki televizor!

Japanski Sharp počeo je u Evropi prodaju najvećeg televizora na tržištu, sa dijagonalom od 229 centimetara!

Ovaj uređaj od prošle godine prodaje se na tržištu Severne Amerike, a kompanija je zaključila da i na Starom kontinentu postoji interesovanje za ovakav TV neverovatno velike dijagonale.

Sharpov model AQUOS LC-90LE757 nadmašio je po veličini dosadašnjeg rekordera iz kompanje LG, čiji najveći televizor ima dijagonalu od 213 centimetara, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je BBC.

Tržišne analize pokazuju da osam odsto televizora prodatih u SAD ima dijagonalu od 150 centimetara i veću. Radi poređenja, u Britaniji televizori sa dijagonalom od 130 centimetara i više čine šest odsto prodaje, ali zbog više cene imaju udeo od 16 odsto u prihodima.

Što se Srbije tiče, nedavno smo prisustvovali prezentaciji Sony TV uređaja sa 4K rezolucijom, koji ima dijagonalu od 213 cm, a košta oko tri miliona dinara i nezvanično je TV uređaj sa najvećom dijagonalom kod nas.

"Televizori postaju sve tanji, pa sve više soba može da primi ovakve uređaje. Veličina ekrana je najprivlačniji faktor za ljude koji kupuju novi proizvod", izjavio je Najdžel Ketlou iz kompanije GFK. Sharp je u prošloj finansijskoj godini poslovao sa gubitkom od 5,7 milijardi dolara.

(MONDO - agencije)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.