Koncert renomirane japanske pijanistkinje

Izvor: Danas, 09.Okt.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert renomirane japanske pijanistkinje

Nakon koncerata u Njujorku, Tokiju, Berlinu, Parizu i drugim svetskim metropolama, pod pokroviteljstvom kompanije „Japan Tobacco International“ (JTI) i u saradnji sa Ambasadom Japana, renomirana japanska pijanistkinja Ingrid Fuđiko Heming nastupiće večeras od 18 časova u Gradskoj koncertnoj dvorani >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u Senti, a ulaz će biti slobodan.

Energija i izvanredan talenat ove umetnice koja je izgubila sluh kao vrlo mlada, a onda ga samo delimično povratila, daju klasičnoj muzici potpuno novu dimenziju. Posebno je čuveno njeno izvođenje Listove kompozicije „La Campanella“, koje je prodato u više od dva miliona primeraka, što je neobičan fenomen u svetu klasične muzike. Publika u Senti imaće priliku da uživa u izvođenju ovog dela, kao i čuvenih kompozicija Frederika Šopena, Volfganga Amadeusa Mocarta, Franca Lista i Kloda Debisija.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.