Izvor: Beta, 30.Nov.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert pijaniste Nobujuki Cudji na Kolarcu

BEOGRAD, 30. novembra 2010. (Beta) - Japanski pijanista Nobujuki Cudji održaće koncert 15. decembra u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, u okviru Ciklusa "Zvezde u usponu" koji organizuje Centar za muziku Kolarčeve zadužbine.

U saopštenju organizatora se navodi da će na koncertu biti izvedena dela Šopena, Šumana, Lista i Musorgskog.

Japanski pijanista i kompozitor Nobujuki Cudji, rodjen je 1988. godine kao slep ali izuzetno talentovan za muziku. Sa samo dve godine je počeo da svira poznate melodije po sluhu a sa četiri i zvanično da uči klavir.

Prošle godine, na jednom od najvećih takmičenja na svetu, Van Kliburn, osvojio je zlatnu medalju. Ulaznice po ceni 1.000 i 1.200 dinara, u prodaji su na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba o čaju u Prirodnjačkom muzeju

Izvor: NaDlanu.com, 30.Nov.2010

BEOGRAD, 30. novembra 2010. (Beta) - Izložba "Zeleno i crno - priča o čaju", na kojoj će kroz eksponate, fotografije i tekstove biti prikazan put od listića ubranih sa biljke "čaj" do šoljice tog napitka, biće otvorena 4. decembra u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu. U saopštenju Prirodnjačkog...

Nastavak na NaDlanu.com...

Nobujuki Cuđi na Kolarcu

Izvor: SEEcult.org, 01.Dec.2010, 10:51

Slepi japanski pijanista i kompozitor Nobujuki Cuđi, koji je note učio po sluhu, a ne po Brajevoj azbuci, gostovaće 15. decembra u Kolarčevoj zadužbini, u okviru ciklusa “Zvezde u usponu”. Program koncerta obuhvata dela F. Šopena (Dva nokturna op 27), R. Šumana (Leptiri op.2), F. Lista (Uzdah...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.