Kolo krenulo na  turneju

Izvor: S media, 05.Feb.2010, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kolo" krenulo na turneju

Nacionalni ansambl "Kolo" krenuo je na azijsku turneju, tokom koje će nastupati u Japanu i Kini, a koja se odvija u okviru projekta Ministarstva kulture Srbije "Srbija u svetu".

"Ekspedicija" sa preko 40 članova, koju predvodi direktor ansambla Radojica Kuzmanović, koja je preko Beča letela za Tokio, provešće 50 dana na azijskoj turnerji.

Prvi koncert "Kolo" ima u Tokiju već u subotu, a potom će obići >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i 22 druga grada u Japanu.

"Turneju počinjemo u Tokiju, a potom ćemo obići još 22 gradova. Imaćemo samo u Japanu ukupno 26 nastupa", objasnio je Kuzmanović Tanjugu u Beču.

Takodje će "Kolo" u Japanu održati i sedam seminara srpskih narodnih igara za Japance.

U Japanu "Kolo" će imati nastup 11.marta, u Nagoju, gde će poznati srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi, promoter japanske turneje, dovesti čitavu fudbalsku ekipu za koju igra, kao i rukovodstvo "Tojote".

U Japanu "Kolo" boravi 41 dan, a nakon toga ide u Kinu, gde će nastupiti u pekinškom "Titanijumskom jezgru".

Radi se o dvorani koja je otvorena pred prošle Olimpijske igre, i u kojoj će "Kolo", kao prvi strani ansambl imati čast da nastupa.

Ova dvorana je inače jedinstvena jer se sva scena nalazi ispod jednog jezera.

"Po prvi put u istoriji "Kola" imaćemo istovremeno nastupe u inostranstvu i zemlji. Naime, dok jedan deo ansambla boravi na turneji po Aziji, drugi deo će imati nastupe po Srbiji", objasnio je Kuzmanović.

On je ukazao da je "Kolo" već četiri puta gostovalo u Japanu i dva puta u Kini.

Posle azijske turneje "Kolo" kreće na evropsku turneju, tokom koje će, krajem aprila, nastupati i u Beču.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.