Kineska carina zaustavila uvoz nekih morskih plodova iz Japana

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 18:39

Kineska carina zaustavila uvoz nekih morskih plodova iz Japana

Kineska carina je zaustavila uvoz nekih morskih plodova iz Japana, saopštio je danas portparol vlade u Tokiju Hirikazu Matsuno.

Lokalni japanski mediji su prethodno naveli da je Kina počela da testira sve morske plodove koji se uvoze iz Japana na prisustvo radijacije, prenosi Rojters.

Japanski list Jomiuri je preneo, pozivajući se na dobro upućene izvore, da Peking kroz pooštrene kontrole uvoza morskih plodova želi da izvrši pritisak na Tokio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Japan planira da ispusti radioaktivnu vodu iz nuklearne elektrane Fukušima u more, a Kina se oštro protivi toj ideji.

Kina je nedavno tražila od regionalnog foruma Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), održanog 14. jula u Džakarti, da osudi planove Japana da ispusti vodu iz Fukušime, preneo je Kjodo njuz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.