Kina posrće dok Azija grabi napred

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina posrće dok Azija grabi napred

Privrede azijskih zemalja imaće rast od 5,6 odsto ove godine, u nivou s prošlogodišnjim vrednostima, uprkos usporavanju kineske ekonomije, saopštio je MMF.

Stučnjaci te organizacije, u objavljenom izveštaju, upozorili su da bi rast mogao da bude usporen ukoliko lideri azijskih zemalja ne sprovedu neophodne reforme, navodeći da nije vreme za "alarm" već za "upozorenje".

MMF predviđa da će rast u azijsko-pacifičkoj oblasti iznositi 5,5 odsto u 2016. godini.

Rast azijske privrede spustio se 2014. na 5,5 odsto sa 5,9 odsto u 2013, a stručnjaci su predviđali dodatni pad zbog usporavanja kineske privrede.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Azija raste, Kini upozorenje

Izvor: Capital.ba, 07.Maj.2015

VAŠINGTON, Privrede azijskih zemalja imaće rast od 5,6 odsto ove godine, u nivou s prošlogodišnjim vrijednostima, uprkos usporavanju kineske ekonomije, saopštio je Međunarodni monetarni fond. Stručnjaci te organizacije, u objavljenom izvještaju, upozorili su da bi rast mogao da bude usporen ukoliko...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.