Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 03:48

Kevin Durent nije umoran, predvodiće Amerikance u Tokiju

As Bruklin Netsa pridružio se Lilardu, Bukeru, Bilu, Tejtumu i Grinu

Neće Amerikanci imati najjači mogući tim na Olimpijskim igrama u Tokiju koje počinju za nešto više od mesec dana, ali će biti biti glavni favorit za odbranu trona. Poslednja zvezda koja je odlučila da igra na najvećem sportskom takmičenju na svetu je as Bruklin Netsa Kevin Durent, javljaju dobro obavešteni NBA insajderi.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je imao dosta problema s povredama. Prošle nije ni igrao za tim iz Njujorka. Na poslednjem meču sezone protiv Milvoki Baksa u sedmom meču polufinala Istočne konferencije proveo je sve vreme na parketu, odnosno 53 minuta i postigao čak 48 poena. Superstar, koji ima dva šampionska prstena sa Golden Stejtom, završio je sezonu pre tri dana kada su njegovi Netis u majstorici, posle produžetaka, izgubili od Milvokija. I pored razočaravajućeg kraja šampionata, odlučio je da se stavi na raspolaganju selektoru SAD-a Gregu Popoviću.

Ponedeljak, 19.00: (1,30) Monako (16,0) Burg (3,90)

Zvezde Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms i Entoni Dejvis, ranije su najavile da neće igrati za svoju selekciju u Tokiju, ali su učešće na Olimpijskim igrama potvrdili su Dejmijan Lilard, Devin Buker, Bredli Bil, Džejson Tejtum i Drejmond Grin. Takođe, šestorici asova mogao bi da se priključi i jedan od najboljih šutera današnjice Stef Kari.

Brooklyn Nets star Kevin Durant is expected to commit to Team USA for the Tokyo Olympics this summer, sources tell me and @anthonyVslater. Durant averaged 34.3 points, 9.3 rebounds and 4.4 assists over 12 games this postseason.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države su pre pet godina u finalu pobedili Srbiju u finalu Olimpijskih igara. I tada je u Rio de Žaneiru za Amere igrao Kevin Durent. Njemu će ovo biti treće učešće na Olimpijskim igrama. U Londonu 2012. godine je ubacivao u proseku 19,4 poena po utakmici, a u Riju nešto više – 19,5. On je pogađao 54,6 odsto u šutu za tri poena na prethodna dva olimpijska turnira.

Naša reprezentacija nije izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju. To će pokušati da uradi na kvalifikacijskom turniru u Beogradu. Prošle nedelje najbolji srpski košarkaš, MVP NBA lige, Nikola Jokić, odlučio je da ovog leta ne nosi dres Srbije zbog umora od naporne sezone u Denver Nagetsima.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj je gost bio fudbalski menadžer Darko Ristić...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.