Kenon napravio revolucionarni čip od 250 MP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2015, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenon napravio revolucionarni čip od 250 MP

Japanski proizvođač fotografske opreme i fotomaterijala Kenon (Canon) napravio je revolucionarni čip za snimanje slika koji može da prihvati najmanje 250 megapiksela (MP).

Poređenja radi, rezolucija refleks foto uređaja iz palete SLR (Single-lens reflex), sa refleksijom jednog sočiva, visoke klase, trenutno dostiže 50 megapiksela.

Novi čip će, kako je saopštio proizvođač, omogućavati registrovanje natpisa aviona u letu na udaljenosti od 18 kilometara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nov čip, APS-H, tipa je CMOS i omogućava rezoluciju od 19.500 x 12.600 piksela, što je rekord, prenosi portal datanews.levif.be.

Čip, pored toga, karakteriše povećana brzina čitanja od 1,25 milijarde piksela u sekundi.

APS-H je, ipak, malo veći od APS-C koji se veoma često koristi.

On će, najpre, biti ugrađen u foto aparate iz palete EOS 1D sa SLR-om.

Kenon, međutim, planira pre svega upotrebu tih čipova u specijalizovanim kamerama, kao što su one koje se upotrebljavaju za kontrolu, ili u instrumentima za merenja koje zahtevaju ogromnu preciznost.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.