Karate: Jovani bronza u Tokiju

Izvor: Mondo, 14.Okt.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karate: Jovani bronza u Tokiju

Srpska karatiskinja Jovana Preković osvojila je bronzanu medalju na Karate 1 Premijer ligi u Tokiju, koja se boduje za Olimpijske igre.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty images/Jed Jacobsohn

Jovana Preković ostvarila je odličan rezultat na Karate 1 Premijer ligi u Tokiju.

Članica kluba "Knjaz" iz Aranđelovca osvojila je bronzanu medalju.

U borbi za treće mesto u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kategoriji do 61 kilogram pobedila je Merve Čoban iz Turske (1:0).

Na putu do odličja savladala je i reprezentativku Švedske Aleksandru Hag (5:4), zatim Amerikanku Džoanu Orbon (4:1), u četvrfinalu Kristinu Ferer Garsiju (2:0), pre nego što ju je zaustavila Francuskinja Filipe Gvendolin u polufinalu, rezultatom 5:0.

Kako se radi o jednom od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, gde će se karate prvi put naći u programu, Prekovićeva je ovim rezultatom osvojila i prve bodove.

****************************************

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.