Kanadski premijer: Lideri G7 postigli dogovor o zajedničkkom saopštenju

Izvor: Beta, 09.Jun.2018, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanadski premijer: Lideri G7 postigli dogovor o zajedničkkom saopštenju

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je večeras da su lideri Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja - G7 uspeli da postignu dogovor o zajedničkom saopštenju na kraju skupa, uprkos nesuglasicama o trgovini."Imamo saopštenje", rekao je Trudo koji je predsedavao samitom G7 koju čine SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Italija, Japan i Kanada.Tokom večeri je vladala neizvesnost o zajedničkom saopštenju.Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je novinarima da veruje da će biti postignut dogovor o zajedničkom stavu o trgovini iako ostaju odredjene nesuglasice.Jelisejska palata saopštila je ranije danas da su u toku pregovori na samitu G7 o postizanju dogovora o zajedničkom saopštenju na kraju skupa, posebno o kompromisnoj formulaciji o trgovini, kako bi se zadovoljile sve strane.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVANIČNO SAOPŠTENJE G7 "Za slobodnu i fer trgovinu, protiv protekcionizma"

Izvor: Blic, 09.Jun.2018

Lideri sedam najrazvijenijih zemalja sveta složili su se u zajedničkom saopštenju na kraju dvodevnog samita da je neophodna "slobodna, fer trgovina od koristi svima" kao i nastavak borbe protiv pretekcionizma.

Nastavak na Blic...

G7 izdvaja tri milijarde dolara za obrazovanje devojčica

Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2018, 10:52

Grupa sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7) obavezala se da će izdvojiti gotovo tri milijardi dolara za obrazovanje žena i devojčica u ugroženom položaju, uključujući izbeglice...Domaćin skupa G7 kanadski premijer Džastin Trudo rekao je sinoć da se radi o "najvećoj investiciji...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.