Kako japanski rasisti vide belce?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2014, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako japanski rasisti vide belce?

Japanska aviokompanija ANA izvinila se zbog reklame koja je okarakterisana kao rasistička jer ismeva belce, prikazujući ih kao ljude s velikim nosevima i plavom kosom. Kompanija je saopštila da će prepraviti reklamu i ističe da nisu imali loše namere.

Japanci misle da svi belci ovako izgledaju  

U oglasu dva Japanca obučena u uniformu kompanije ANA na engleskom glasno razmišljaju i komentarišu kako ojačati percepciju kompanije kao međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << avioprevoznika. Jedan od njih predlaže: "Idemo da promenimo imidž koji Japanci imaju", a drugi, koji nosi plavu periku i dugačak gumeni nos, odgovara: "Jasno".

 

Reklma je napravljena na osnovu streotipa Japanac o belcima sa Zapada - veruju da svi imaju plave oči i kosu, i duge noseve. Reklama je izazvala buru među korisnicima društvenih mreža koji su je ocenili rasističkom.

 
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kako japanski rasisti vide bijelce?

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2014, 11:04

Japanska aviokompanija ANA izvinila se zbog reklame koja je okarakterisana kao rasistička jer ismijeva bijelce, prikazujući ih kao ljude s velikim nosevima i plavom kosom. Kompanija je saopštila da će prepraviti reklamu i ističe da nisu imali loše namjere.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.