Ka premijeru Japana bačena eksplozivna naprava, lakše povređen policajac (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2023, 08:56

Ka premijeru Japana bačena eksplozivna naprava, lakše povređen policajac (VIDEO)

Japanske vlasti saopštile su da je jedan policajac zadobio lakše povrede kada je u pravcu premijera Fumia Kišide bačena improvizovana eksplozivna naprava, dok se on pripremao da održi govor u luci gradića Vakajama, na jugozapadu Japana.

Policija je uhapsila 24-godišnjeg Kimuru Rjudžija koji živi u gradu Kavanjiši u prefekturi Hjogo, pod sumnjom da je nasilno ometao skup na kojem je držao govor premijer Japana, prenela je državna televizija HNK.

Izvor blizak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istrazi potvrdio je za japanske medije da je osumnjičeni nosio dva cilindrična predmeta, od kojih je jedan eksplodirao, a drugi su zaplenili pripadnici policije.

Japanski premijer Kišida Fumio je nakon incidenta nepovređen bezbedno evakuisan, a sat kasnije se vratio redovnim aktivnostima u okviru predizborne kampanje i održao 20-minutni govor na železničkoj stanici u Vakajami, u kojem se izvinio "što je izazvao zabrinutost ljudi".

"Izvinjavam se što sam izazvao zabrinutost kod mnogih ljudi. Mi smo u usred važnog izbornog procesa izbora za našu zemlju i u tome moramo biti zajedno", rekao je Kišida i dodao da se nada da će "važni izbori za Japan biti održani".



Kišida je boravio u Vakajami kako bi podržao lokalnog kandidata svoje Liberalno-demokratske partije pred predstojeće dopunske izbore za parlament.

Bivši premijer Šinzo Abe smrtno je stradao u julu prošle godine tokom govora u gradu Nara uoči izbora za Dom savetnika, gornji dom japanskog parlamenta.

To je uticalo da japanska policija pojača mere bezbednosti za VIP ličnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.