Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAĐA KOJA JE IZLUDELA JAPANSKE BANKARE Lopovi za samo tri sata sa bankomata podigli 13 MILIONA DOLARA

Članovi međunarodne kriminalne organizacije osumnjičeni su za krađu oko 13 miliona dolara sa bankomata u Japanu i to za manje od tri sata.

Japan cash machines hit by $12.7m theft https://t.co/OuQRi7PVg2

Policija veruje da je u pljačku umešano više od 100 ljudi, koji su koristili falsifikovane kreditne kartice koje sadrže detalje o bankovnom nalogu. Ti podaci ilegalno su dobijeni iz banke u Južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Africi.

Osumnjičeni su koristili lažne kreditne kartice na 1.400 auotomata, a sa svake su uzimali maksimalno dozvoljenu količinu novca oko 100.000 jena. Mete su bile bankomati u Tokiju i u još 16 prefektura.

Japanske vlasti su zatražile od Južne Afrike da utvrdi kako su dobijene informacije o kreditnim karticama.

Lopovi su započeli transakcije u nedelju oko pet sati ujutru, a akcija se završila već oko osam.

Izveštaji policije ukazuju da pripadnici bande sigurno nisu više u Japanu. Naime, koristili su kartice koje su izdate u drugoj zemlji i to u nedelju kada su banke zatvorene, pa je prevara primećena kasno, što im je dalo vremena da pobegnu.

Ovo nije prvi slučaj ovakve krađe u Japanu, slično se desilo i 2012. i 2013. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.